Полиране на Бетон

Услуги за полиране на бетон
Полираният бетон е бетон, който е обработен с химически уплътнител и шлайфан с прогресивно шлайфащи инструменти. Инструментите за шлайфане обикновено са прогресивни песъчинки от диамантени шлифовъчни чаши и диамантени полиращи подложки. Обикновено бетонът не се счита за полиран преди 400 песъчинки и обикновено се довършва до нивото 800, 1500 или 3000. Петната и багрилата често се прилагат за подобряване на полиран бетон, както и други опции като точкуване, създаване на радиални линии, решетки, ленти, рамки и други дизайни.

Пример за полиране на бетон
Предимства на полирането на бетона
Полираният бетон се счита за добра опция за устойчив дизайн на пода, тъй като използва вече наличните материали. Повечето модерни сгради са изградени върху бетонна плоча; полирането на открития бетон елиминира енергията и консумираните материали чрез полагане на подово покритие. Това е нещо, което трябва да се има предвид при изграждането или модернизирането към по-екологично решение.

Полираните бетонни подове са с ниска поддръжка, тъй като са по-трайни и лесни за почистване от много опции за подови настилки. Сравнително високият му коефициент на триене може да го направи нехлъзгащ. Полираният бетон намалява праховия акар и алергенните проблеми и не поддържа растежа на плесен. Анекдотичните доказателства сочат, че силно отразяващият полиран бетон намалява нуждите от осветление и подобрява естественото осветление, но все още няма проучване, което да потвърди това. Полираният бетонов под е твърдо износен и няма да нацепи или вдлъбна като по-меките повърхности като дървен материал. Почистването с топла сапунена вода веднъж седмично е единствената необходима поддръжка. Бетонен под, който е закален и полиран, ще има изключително дълга продължителност на живота в сравнение с другите настилки. Полиран бетонен под, който е правилно поддържан, може да даде 100+ години експлоатация.

Услуги